Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a „A DohányKer-Alfa Bt. gyakornoki programja” című projekt keretében a DohányKer-Alfa Bt. 2 fő gyakornokot és 1 fő mentort foglalkoztatott, amely 100%-os Európai Uniós támogatásból valósult meg. A támogatás mértéke közel 7,20 millió Ft,

A DohányKer-Alfa Bt. 2013-ban alakult, dohányáru- és vegyes termékkörű kiskereskedelem koncesszió alapján. A cégnek 5 db pécsi telephelye működik dohányáru-kereskedésként a város különböző frekventált pontjain.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően a DohányKer-Alfa Bt.-nek a projekt keretén belül sikerült a megítélt támogatási összegből két fő pályakezdő gyakornokot, valamint mellettük a munkájukat segítő, értékelő szerepet betöltő mentort foglalkoztatni.

Célunk volt, hogy a gyakornoki programunkba bevonásra kerülő fiatal pályakezdők cégünknél szerezzenek gyakorlati tapasztalatot, és hosszú távon biztos munkahelyet nyújtsunk számukra.

A projekt keretében az alábbi eszközök beszerzésére nyílt lehetőség:
– 2 db 24” LG LED monitor
– 1 db HP ProBook
– 1 db MacBook laptop
– 4 db 4TB adattároló
– 1 db Samsung Galaxy S7 Edge
– 1 db iPhone 7 Plus mobiltelefon

A beszerzett eszközök a munkavégzés megfelelő feltételeinek megteremtéséhez járultak hozzá, a gyakornokok központtal, beszállítókkal történő kapcsolattartását, készletkezelést és nyilvántartás vezetését segítetik elő. Munkavégzésüket igyekeztünk megkönnyíteni, fejlődési lehetőséget nyújtva számukra, ami a szakmai motivációjukat is növeli.

A projekt eredményeként 2 fő pályakezdő gyakornok 13,5 hónap valós szakmai gyakorlatot szerez. A megszerzett munkatapasztalat a továbbiakban referenciaként szolgálhat számukra a további munkavállalás során.

A projekt megvalósítási időszaka 2017 májusától 2018 februárig tart. A támogatás során elnyert összegből a gyakornokok bér és járulékköltsége, a mentor díja és járuléka, valamint a beszerzett eszközök kerültek finanszírozásra.